Problemele tuturor sunt problemele noastre!...

Oferta: opinii, date utile si nu numai... Cerere: atentie si timp...
Daca aveti pareri diferite este foarte bine! Inseamna ca pot fi mai multe. Dar nu neaparat si mai bune...

joi, 20 august 2009

Acces la crima, dar nu la sex


Mi se pare irational faptul ca ne este rusine de ceea ce are legatura cu sexul, dar de crime, terorism, hotii, jafuri, nu.
La televizor sunt permise tot felul de emisiuni si filme imorale. Sunt aratate imagini in care zboara sangele pe pereti, isi taie capetele, se schingiuiesc s.a.m.d. si nu este nicio problema din punct de vedere legal.
Cand vine vorba de sex intervin in forta institutiile de abilitate sa reglementeze; interzic totul si amendeaza...
Cu ce este mai moral sau educativ sa transmiti omoruri si metode de jefuire decat un act sexual?
Este normal sa fie protejati de imagini cu caracter sexual explicit minorii si toti ceilalti care nu vor sa le vada. Dar, nu inteleg conceptia celor care admit sa fie vazute la TV scene cu violenta, omoruri. De ce nu sunt imaginile cu crime interzise?
Ce este anormal intr-un act sexual? Oricum ar fi: placere fizica sau dragoste. Daca fac dragoste sau doar sex fara sentimente, e treaba celor care fac. Nu poate nimeni sa-ti spuna sa nu mai faci cum iti place, ca nu e bine sau nu e frumos...
Nu spun ca ar trebui sa fie imagini cu continut sexual prezentate celor carora nu doresc sau minorilor, dar spun ca ar trebui limitate scenele de violenta chiar daca sunt regizate. De educatie sexuala au nevoie tinerii, dar de violenta nu cred ca au.
Filmele sunt surse de invatare pentru copii. Ei vad ca in filme se impun cei care fac mai multe crime si apartin lumii interlope iar in viitor asta le poate deveni un model de urmat.
Nu este suficient cate nedreptati se vad direct pe strada? Probabil ca demnitarii nostri au nevoie de probleme in loc sa limiteze sursele de inspiratie pentru asa ceva.
Asa evoluam? Invatand cum trebuie facute nelegiuirile pentru a deveni puternici? Prefer promovarea romantismului si imaginile cu conotatie sexuala mult mai mult decat sa vad cum ii taie gatul cu cutitul unui personaj dintr-un film si asteapta sa-i curga si ultima picatura de sange. S-a dezvoltat o pasiune pentru crima? Contin aceste scene ceva util?
De ce unii se rusineaza cand vine vorba de actul sexual? Exista o problema cu chestia asta? Toti viseaza sa li se intample, dar sa nu se afle...
De ce nu se interzice accesul liber la materiale care au continut violent, crime etc.? Ar creste prea mult populatia probabil...
Iti poate scadea prestigiul daca se afla ca te uiti la scene cu sex. Poti fi considerat vicios, obsedat, imoral.
Dar cand vedem la televizor cretini si imbecili, aroganti si mincinosi, conducatori hotomani care ne fura pe toate partile si apar sa-si faca doar propaganda, pare a fi ceva moral? Imoralitatea se regaseste in fapte mult mai frecvente si grave decat in sex.
Asa ca, sa fim rationali!...


Niciun comentariu: