Problemele tuturor sunt problemele noastre!...

Oferta: opinii, date utile si nu numai... Cerere: atentie si timp...
Daca aveti pareri diferite este foarte bine! Inseamna ca pot fi mai multe. Dar nu neaparat si mai bune...

vineri, 13 noiembrie 2009

Functii si raspundere

Cum ar fi sa avem legi care sa pedepseasca in solidar pe cei care au numit pe cineva intr-o functie si pe acela care a facut greseli?

Mi s-ar parea normal sa-i fie alaturi si cand se demonstreaza ca a furat sau a distrus. Daca numeste pe cineva intr-o functie publica trebuie sa poarte si o raspundere. Asa ar avea grija si cand il numeste si ce face acolo.

La noi apar tot felul de demnitari care fac ce vor. Nu numai ca ei ar trebui sa fie trasi la raspundere, dar si cei care i-au recomandat si i-au numit. Cine numeste sa raspunda. Sa vedeti cum s-ar schimba calitatea celor bagati la inaintare. Atunci ar incepe sa conteze si calitatile morale si competenta.

Cel numit stie dinainte ca va trebui sa intoarca niste favoruri. Mereu e asa.
In societatea noastra inca nu s-a ajuns sa se ocupe posturi doar pe baza de competenta.

Totul depinde de sustinere, nu conteaza daca "omul unealta" este capabil. Nu va ocupa un anume post pentru a-si aplica propriile proiecte si a organiza conform propriei gandiri, ci pentru a beneficia de niste privilegii si a favoriza pe cei care l-au propulsat.

De ce credeti ca poate rezista un functionar prost pe o functie buna?
Pentru ca este "unealta" cuiva. Cu el se rezolva niste afaceri. Desteptii stau in umbra, iar uneltele opereaza.

Si uite asa avem de tras societatea asta greoaie cu niste conducatori carora le place scaunul de sef si mai putin sau deloc sa realizeze ceva pentru care sa poata fi respectati. Ce sa faca cu respectul?
Cu bani se poate cumpara sau forta respectul votantilor. Daca cineva nu este recunoscut pentru competenta sau realizari, el poate forta recunoasterea cumparand spatiu de publicitate. Face in asa fel sa fie vazut pana cand il cunoaste toata lumea fara sa stie ce calitati are. La urma urmei, prostimea crede ca daca un om este cunoscut are si mare valoare... Oameni redusi...

Poporul isi conserva constiinta infantila si nu uzeaza de gandire de frica sa nu iasa cumva din opinia satului si sa zica cineva ca e nebun.
Exista o frica de a fi original pentru ca oamenii nu gandesc usor, sunt blocati in stereotipuri si in instinctul turmei.

Deocamdata asta e societatea... o turma... in tranzitie...

Niciun comentariu: