Problemele tuturor sunt problemele noastre!...

Oferta: opinii, date utile si nu numai... Cerere: atentie si timp...
Daca aveti pareri diferite este foarte bine! Inseamna ca pot fi mai multe. Dar nu neaparat si mai bune...

duminică, 15 noiembrie 2009

Ingamfarea

Exista un tip de oameni care considera ca doar ce este al lor este bun si frumos si nu vor sa dea altora atentie si satisfactie cand au un succes sau lucru mai bun decat al lor.

Ei prezinta exagerat orice mic avantaj si isi ascund defectele sau lipsurile. Sinceritatea este de neconceput pentru ei, pentru ca toata imaginea lor are la baza falsul si exagerarea.

Ingamfatii traiesc intr-o stare de concurenta permanenta si toata gandirea lor se rezuma la cum sa iasa in evidenta, sa fie in centrul atentiei, laudati si aplaudati. Pentru ei conteaza aparenta.

Le este frica sa nu fie depasiti de altcineva si fiind lipsiti de creativitate isi gasesc solutiile imitand.

Nu au nicio alta baza valorica decat aparenta, incearca sa raspunda la orice provocare si nu sunt capabili sa gaseasca o alta satisfactie prin care sa-si creeze propria armonie.

Cauta sa fie apreciati doar raspunzand la provocari, pentru ca nu prea sunt capabili sa fie originali sau sa creeze.

Ingamfarea este o prostie, pentru ca reduce mult din spontaneitate si creeaza o distanta fata de cei din jur.

Manifestarea doar prin prisma imaginii de superioritate aduce dezavantaje chiar celui care o practica. Relatiile, iesirile in public, ii aduc tensiune, incordare, pentru ca trebuie sa fie atent sa se prezinte superior.

Ingamfarea porneste atat dintr-un complex de inferioritate, o neacceptare a conditiei reale proprii, cat si dintr-o ambitie a persoanei de a demonstra ca poate fi ceea ce vrea chiar daca nu este.

Niciun comentariu: