Problemele tuturor sunt problemele noastre!...

Oferta: opinii, date utile si nu numai... Cerere: atentie si timp...
Daca aveti pareri diferite este foarte bine! Inseamna ca pot fi mai multe. Dar nu neaparat si mai bune...

luni, 19 mai 2008

Avem justitie?

Ce se intampla cu justitia din Romania?
Cred ca de la justitie pornesc toate nenorocirile.

Cu cat un popor este mai educat cu atat mai putin are justitia de lucru. Sigur ca educatia nu poate tine loc de orice si cand ti se face foame sau nu ai casa, educatia trece pe planul doi. Sunt probleme care trebuie rezolvate imediat.

Cred ca in orice domeniu (ma mai gandesc la arta) avem nevoie de justitie, daca nu oficiala, de stat, atunci proprie, morala. Doar cu morala e mai greu, ea este mai plauzibila in relatiile interumane directe. Asa ca, justitia de stat trebuie sa-si faca datoria.

Ce putem face noi, romanii, sa ne revenim din starea asta de hotie fatisa care domina si in justitie?
Legile sunt total anacronice, negandite, contrare interesului cetatenilor. Modul in care se schimba o prostie de lege cu alta, complicatia excesiva, lipsa de stimulare a progresului, toate acestea iti ingreuneaza viata si te duc la lehamite si stres.

Omenirea a acumulat destula stiinta, asa incat sa putem pune in ordine foarte multe aspecte ale societatii si vietii in general.
Si cred ca legile sunt atat de proaste si pentru ca nu se ia in considerare feed-back-ul din partea cetatenilor simpli. Cei care sunt la putere cred ca e important doar ce le convine lor. Poporul poate sa rabde.

Niciun comentariu: