Pozitivarea tragediei personale prin atac
O persoana va trebui sa destainuie intr-un fel ceea ce o consuma pentru a diminua tensiunea interna. Aceasta destainuire poate sa-i aduca distrugerea imaginii proprii sau imbunatatirea ei. Depinde de modul de expunere.
Persoana incearca sa-si prezinte problema nu prin manifestarea durerii, ci prin a-si recunoaste maniera meritorie in care a procedat. Gaseste merite in modul cum a actionat, chiar daca de fapt ea nu a castigat nimic. Afirma ca asa a vrut sau a simtit sa faca.
Ea ataca in loc sa se planga, reproseaza indirect faptul ca ceilalti nu au putut face ca ea, sa piarda pentru a proteja altceva. Nu afirma clar si exact de la inceput, face doar o afirmatie care ar putea trezi suspiciuni si intrebari tocmai pentru a testa cam ce impresie sau preconceptie au ceilalti despre ea. O cred in stare sau isi manifesta indoiala... Atunci, ea chiar are argumentul intamplarii reale si poate dovedi ca are o baza si ca nu a fost ipocrita.
Fapta in sine nu trebuie sa fie foarte importanta, dar suportul atacului este real si interpretat in favoarea ei. De fapt, ea are o tragedie personala pe care vrea sa o pozitiveze gasindu-si merite in ea si atacand. Cu astfel de scene repetate, o persoana isi poate imbunatati imaginea. Daca s-ar plange de ce i s-a intamplat ar arata ca sufera si a pierdut, dar asa arata ca a avut puterea sa suporte.
- Keywords:
- psihologic